Over ons

Wat stelt Legia Lokaal Investeren zich tot doel? Wie zijn de bestuurders en hoe verhoudt Legia Lokaal Investeren zich tot Legia vzw en Legia Boekhoudkantoor?

Missie

Als partner van zelfstandigen en kmo’s verstrekt Legia Lokaal Investeren, als onderdeel van Legia vzw, in de regio Menen aanvullende financiële steun voor projecten, activiteiten en concepten met een innovatief karakter en duurzame maatschappelijke meerwaarde. Zo helpen wij onze partners om het verschil te maken in sectoren met potentieel. Het doel is om in de regio Menen een economisch weefsel te ontwikkelen dat leidt tot baten voor de hele gemeenschap. Legia Lokaal Investeren doet dat met de hulp van en door ondernemers.

Corporate governance

Legia vzw onderschrijft het belang van corporate governance en beschikt over een raad van bestuur voor een deugdelijk beheer. De bestuurders laten zich leiden door waarden als integriteit, discretie, transparantie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, vertrouwen en onafhankelijkheid.

Raad van bestuur

Door hun jarenlange ervaring hebben de leden van de raad van bestuur van Legia vzw aanvullende expertises opgebouwd in diverse domeinen van het ondernemerschap in de regio Menen.

Legia Lokaal Investeren - Mark
Marc Desmet
Expertise technisch-industrieel
Legia Lokaal Investeren - Luc
Luc Hostens
Expertise retail en commercieel beleid
Legia Lokaal Investeren - Paul-Emmanuel
Paul-Emmanuel Casier
Expertise juridisch en financieel beleid
Legia Lokaal Investeren - Pol
Pol Matton
Expertise boekhouding en fiscaal beleid
Legia Lokaal Investeren - Bernard
Bernard Coorevits
Expertise strategie en commercieel beleid
Frederik Beunnens
Expertise boekhouding en fiscaal beleid

Historiek Legia vzw

Legia vzw werd opgericht op 14 januari 1925 als boekhoudkantoor en sociaal secretariaat voor de zelfstandige ondernemers en kmo’s van Menen en omliggende gemeenten.

In de loop der jaren is Legia Boekhoudkantoor geëvolueerd als een aparte vennootschap, voortbouwend op een traditie van nauwgezette en competente begeleiding van het zelfstandig ondernemerschap.

Op 1 januari 2020 werd de actieve klantenportefeuille van het sociaal secretariaat overgedragen aan Liantis vzw. Aansluitend werd in 2020 beslist de aandelen van Legia Boekhoudkantoor te integreren en de dienstverlening te verankeren.

Door een goede huisvadermentaliteit van de vroegere en huidige bestuurders heeft Legia vzw een bepaald vermogen opgebouwd. De vzw wil deze middelen aanwenden om Legia Boekhoudkantoor verder uit te bouwen en om via Legia Lokaal Investeren het ondernemerschap in de regio te stimuleren en te promoten.

Legia Boekhoudkantoor

In 2020 is Legia Boekhoudkantoor BV overgenomen door Legia vzw. Samen met Legia Lokaal Investeren is het een integraal deel van de Groep Legia. Door zijn uitgebreide ervaring biedt Legia Boekhoudkantoor een toegevoegde waarde voor boekhoudkundig en fiscaal advies. Dankzij de goed uitgebouwde digitale infrastructuur is een snelle en accurate communicatie met de klanten mogelijk.

Meer lezen over Legia Boekhoudkantoor